Klassieke Zonnegroet

Inhoud van dit programma

Wat ga ik je leren?

Gedurende dit programma gaan we samen iedere dag een onderdeel van de klassieke Zonnegroet doornemen. Zodat je deze na elf dagen zelfstandig kunt uitvoeren.

Met de houdingen die samen de Zonnegroet vormen, worden al je belangrijke spieren aangesproken.

Tijdens de lessen zal ik iedere houding eerst duidelijk aan je uitleggen. Leter rijgen we de houdingen aan elkaar tot een Zonnegroet: een vloeiende aaneenschakeling van de houdingen.

Door je lichaam beter te leren uitlijnen zul je daarnaast vrijer ademen en zal er minder spanning in je lichaam zijn. En dus voel je je gezonder, blijer en meer ontspannen. Van daaruit worden dingen alleen maar beter.

In mijn eigen leven creeer ik met yoga meer balans, ruimte, veerkracht en rust. Bovendien geeft het mij de mooiste helpende inzichten over mijzelf en de wereld om me heen. Dit zijn echte cadeaus die de yoga beoefening mij geeft. Mijn wens is dat yoga jou minstens net zoveel cadeautjes gaat geven.

Opbouw van deze les

Audio

19 minuten audio

Video

91 minuten video uitleg

Pakketten en prijzen

Klassieke Zonnegroet

€35

€ 17,50

NU 50% KORTING!

Online Audio en Video

Deze training omvat:
19 minuten audio instructie
91 minuten video instructie
6 maanden ONBEPERKT toegang

Wie ben ik?

Al jarenlang was ik uit balans: hoog verantwoordelijkheidsgevoel, pleasen, aan verwachtingen van anderen willen voldoen... Maar ik raakte mijzelf daarin volledig kwijt.

Ik werkte op kantoor, gaf daarnaast sportlessen en pilates, en ben moeder van 2 kids. Ik noemde mezelf een ‘tassenmoeder’ omdat ik soms op 1 dag wel 3 verschillende tassen mee moest nemen (werk-, luier- of sporttas). Totdat ik van de huisarts op yoga ‘moest’ om wat meer rust in lijf, hoofd en leven te vinden.

Ook al was mijn eerste ervaring met yoga niet een goede (té spiritueel en opdringerig voor mij), toch voelde ik dat ik hier iets mee wilde. Sterker nog… het was (en is nog steeds) mijn reddingsboei in het leven. Er ontpopte zich een ontwikkelproces: zelf lessen volgen, een basisopleiding hatha yoga docent, een 200 uurs yoga-opleiding in Amerika, bijscholingen en modules… allemaal naast het drukke leven. En tóch gaf het rust.

Er kwam een moment dat ik om gezondheidsredenen een keuze moest maken tussen zo blijven door rennen (kantoorwerk én lesgeven), óf volledig gaan voor mijn droom: mijn passie voor body&mind lessen delen met mensen die misschien wel tegen dezelfde disbalans lopen in het leven als ikzelf.  Mensen helpen te werken aan een sterker en/of flexibeler lijf, of hoofd… of leven!

De yogaschool die ik vervolgens heb opgezet, werd erg groot. Het was super-tof om deelnemers en docenten uit Nederland én uit het buitenland te mogen ontvangenen en van/ met hen te leren.

Vijf jaar later (tijdens de 'Covid-crisis' heb ik nógmaals een stap terug gedaan, en de grote school gesloten. Nu kan ik in mijn kleine maar fijne Praktijk voor yoga, massage en ademcoaching met veel meer focus en rust mensen helpen, zichzelf te helpen.

Mede omdat ik nu eenmaal een 'beperkt' aantal mensen kan helpen in mijn praktijk, heb ik dit mooie platform  opgericht, waar we ook online kunnen samenkomen. Ook volgen mijn privéles-cliënten regelmatig een online les om thuis dit mooie 'werk' voort te zetten.

Mijn lessen zijn uitgebalanceerd, maar ook luchtig en met een vleugje humor. Ik neem mijzelf niet al te serieus, maar als het om jou gaat ben ik wél serieus geïnteresseerd en gemotiveerd om JOU lekkerder in je vel te laten zitten. Lichamelijk, geestelijk en in je leven.

Aletta zittend voor een bloemenveld in Oostenrijk. Op het t-shirt dat zij draagt staat 'just breathe'

Meest gestelde vragen

Voor wie is dit traject bedoeld?

Deze les is bedoeld voor wie graag een yin yoga les wil volgen. Onze lessen zijn speciaal gemaakt voor mensen met een visuele beperking, maar eigenlijk geschikt voor iedereen die op een mat yoga kan doen. Zowel voor beginners als gevorderden.

Voor wie is dit programma bedoeld?

Dit programma is bedoeld voor wie graag de klassieke Zonnegroet wil leren. 

Onze lessen zijn speciaal gemaakt voor mensen met een visuele beperking, maar eigenlijk geschikt voor iedereen die op een mat yoga kan doen. Zowel voor beginners als gevorderden.

Heb ik iets nodig om mee te kunnen doen?

Voor het uitvoeren van dit programma heb je een yogamat en lekker zittende (sport)kleding nodig.

Waar en wanneer kan ik het programma volgen?

Onze lessen en programma’s vinden in z’n geheel online plaats. Je ontvangt een duidelijke mail met inloggegevens voor onze Online Academie waar alle modules te vinden zijn.

Je kunt op ieder moment inloggen en aan de slag gaan, dus helemaal wanneer jou dat uitkomt.

Ga naar de inhoud