Als het te hard stroomt – is aanpassing misschien nodig

“Soms moet je iets aanpassen om meer uit het leven te kunnen halen. Ik ga niet voor snelheid, maar voor kwaliteit, balans en waarde..”

Aletta van Oostveen

Oprichter OnbeperktBeperkt

Soms stroomt het te hard – go with the flow and flow with the go.

Onderstaand bericht stuurde ik naar de deelnemers aan het programma ‘Meer flow in je leven’. Een grote stap voor mij.

Hopelijk inspireer ik je hiermee om goed te blijven afstemmen op de flow van het leven en eventueel aanpassingen te doen.

Veel leesplezier gewenst!

Go with the flow: vanaf nu gaan we vertragen

Hoi, hoe gaat het met je?

Ik weet niet hoe ver je nu bent met het volgen van dit programma. En het maakt mij ook helemaal niet uit in welke volgorde je het volgt. Zolang je onderdelen uit dit programma gebruikt om meer flow in jouw leven te brengen, ben ik blij! 🙂

Mee met de stroom…

Het stroomt altijd bij mij…ik ben iemand die altijd overstroomt van ideeën… daarnaast heb ik een enorme creatie-drang en wil ik anderen helpen. Daarom ben ik ooit zelf op yoga gegaan, haha! Want regelmatig óver-stroomde ik, of stroomde ik juist helemaal leeg.

Ik leerde met yoga mijn gedachtenfabriek en creatiedrang een beetje te reguleren. Go with the flow, maar soms ook andersom: flow with the go. Met yoga heb ik een manier gevonden om eerder op te merken wat er gebeurt, en vervolgens keuzes te maken of aanpassingen te doen om de stroom beter af te stemmen op mijzelf en op de mensen waar ik mijn ideeën mee deel.

Sinds ik wist dat ik yoga en pilates online toegankelijk wilde maken voor blinden en slechtzienden, begon mijn woelige ideeën-water weer te bruisen. Ik creëerde in korte tijd de Zonnegroet Challenge, gevolgd door dit programma ‘Meer flow in je leven’. En omdat ik wil dat je met dit programma allemaal verschillende aspecten aangereikt krijgt van yoga, bedacht ik ook dat dit programma aangevuld zou gaan worden met 12 yoga snacks. Die zouden dan vanaf de start wekelijks jouw kant op ‘stromen’.

Maar het stroomt te snel, we gaan aanpassen!

In de afgelopen 6 weken zijn het programma en de yoga snacks wekelijks jouw kant op gestroomd. Maar ik merkte dat het té hard stroomde:

Ik hoorde van diverse deelnemers dat ze het tempo niet bij konden houden. En dat maakt niet uit: want je kunt in je eigen tempo de lessen volgen en blijven herhalen. Voor het interactieve aspect dat ik beoogde met deze eerste groep (dat ik van jullie hoor wat goed bevalt en waar meer behoefte aan is, en ik daar op inspeel) is het ook beter als ik af en toe even wacht. Tot nu toe liep ik met creëren van de snacks voor op de input die ik kreeg.

Ook voor mij stroomde het te hard: zelf moest ik ook regelmatig een tandje bijzetten om de snacks technisch voor elkaar te krijgen. Want yoga geven kan ik wel, maar de techniek? Dat mag ik nog leren. Misschien was ik in de planning van de snacks wat onrealistisch?

Vanaf nu geen stortvloed aan snacks meer… van stromen naar kabbelen of druppelen. Geen eindspurt.

Waar anderen een eindspurt zouden trekken naar voltooiing, ga ik vertragen. Vroeger zou ik dit nooit doen en zou ik denken ‘beloofd is beloofd’. Maar ten koste van wat? Soms moet je iets aanpassen om meer uit het leven te kunnen halen. Ik ga niet voor snelheid, maar voor kwaliteit, balans en waarde.

Vanaf deze week zullen de yoga snacks daarom niet meer wekelijks naar jou toe stromen. Omdat het voor mijzelf gezonder is. Omdat ik graag de kwaliteit van het geboden materiaal wil waarborgen. En om middels de interactie nóg meer waarde te geven aan waar dit programma om draait: Meer flow in je leven.

Mijn streven is om vanaf nu om de week met een nieuwe snack te komen. Maar dit is ook een beetje afhankelijk van de input die ik ontvang en wat we onderweg nog meer tegen komen. De volgende snack is al bijna af qua script, en neem ik volgende week op. De creatieflow is zéker niet gestagneerd, maar ik zorg er hiermee voor dat het niet buiten de oevers treedt 😉

Ga je in de tussentijd lekker door met het programma?

Ik vind het heel tof dat jij je al in zo’n vroeg stadium hebt ingeschreven, en dus kunt meebouwen aan dit mooie programma.
En moet je kijken wat voor moois er al staat! Wat we samen hebben neergezet.

We groeien samen. En ik luister graag echt naar de deelnemers. Dus blijf je favorieten, vragen en wensen aan mij doorgeven, zodat we dit programma echt sámen maken. Zo is het waardevol voor mij, voor jou en straks voor iedereen die meer flow in zijn/haar leven wenst.

Wanneer het programma straks helemaal af is, zal er een realistischer prijskaartje aan komen te hangen.

Dank je wel voor het mee bouwen, voor je begrip en je geduld. Maar ook vooral voor je steun, input en gezelligheid.

Als je vragen hebt, stel ze gerust!

Doe je mee met onze online yoga?

Ik hoop dat je geïnteresseerd en misschien ook wel geïnspireerd bent geraakt door deze tekst. En dat je zin krijgt om in onze Online Academie yoga te gaan doen. We hebben momenteel twee programma’s: ‘de Zonnegroet Challenge‘ en ‘Meer flow in je leven‘. Beide zijn programma’s voor zowel beginners als gevorderden.

In ‘de Zonnegroet Challenge’ geef ik je iedere dag uitgebreide uitleg over een houding, of combinatie van houdingen, zodat je uiteindelijk de complete Klassieke Zonnegroet onder de knie krijgt. Dit is een korte cursus, om je kennis te laten maken met (online) yoga en te proberen of het bij je past. Ook geschikt voor mensen met een visuele beperking.

‘Meer flow in je leven’ behandelt de Klassieke Zonnegroet iets uitgebreider dan in de Zonnegroet Challenge wordt gedaan. Daarnaast krijg je in dit programma gedetailleerde uitleg over vele extra houdingen die uiteindelijk samen een slow flow yogales van een uur vormen. Als kers op de taart is er twaalf keer een wekelijkse ‘yoga snack’: een korte les, ademhalingsoefening, meditatie, etc. Het programma is geschikt voor mensen met een visuele beperking.

Wil je meer lezen over onze online yogaprogramma’s dan kan dat via onze homepage. Je kunt je daar ook inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Ik zie je graag!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud