Thuis online yoga beoefenen: ik geef je 5 redenen om mee te doen

Waarom online yoga?

Je hebt vast wel eens in jouw omgeving gekeken naar een geschikte yoga studio. Maar getwijfeld om je aan te melden, bijvoorbeeld omdat je de docent en de andere deelnemers niet kende. Voor wie nog steeds twijfelt hebben wij een fijne oplossing: thuis online yoga beoefenen. Bij OnbeperktBeperkt bieden wij diverse programma’s en lessen aan, die je makkelijk online kunt volgen. Hieronder lees je waarom wij denken dat online yoga echt wat voor jou is.

 

1. Liever thuis online yoga dan géén yoga

Yoga is fantastisch, dat is een ding dat bij ons voorop staat. Het gaat bij yoga niet alleen om de houdingen, maar ook om de weg er naartoe en bewustwording. Je laten verrassen door wat er op je pad komt. En dat kan volgens ons zeker in een studio, maar ook thuis. Dus of je voorkeur nu uitgaat naar een studio of juist in je huiskamer: ga het vooral doen!

 

2. Je hoeft er de deur niet voor uit

Het fijne van thuis online yoga doen is dat je er de deur niet voor uit hoeft. Op die manier kun je yoga beoefenen in jouw eigen huiskamer, slaapkamer, zolder of welke plek jij ook maar fijn vindt om yoga lessen te volgen. Je hebt geen reistijd en kunt na een actieve les meteen onder de douche springen, of na een rustige afsluiter lekker je mandje in.

Zorg dat je voldoende ruimte hebt in de kamer om je yogamat neer te leggen. Dan weet je zeker dat je alle plek hebt om de houdingen tijdens een les uit te voeren. Zet een fijn muziekje op, zorg voor een waterflesje en eventueel een yoga block en een handdoek en ga aan de slag.

 

3. Je kunt de lessen volgen in je eigen tempo

Misschien heb je al ervaring met yoga in een studio, maar gaan de lessen jou te snel en kun je het tempo niet bijbenen. Of misschien denk je tijdens de les juist “nou, dat zou wel wat pittiger mogen”. Wanneer je thuis online yoga beoefent bepaal jij, en jij alleen, het tempo van de les. Je kiest de yogavorm waar je zin in hebt. En de moeilijkheidsgraad die op dat moment bij je past. En als je iets wilt herhalen, spoel je de audio of video gewoon even terug. Elke dag ben je anders en de kunst is om yoga te leren afstemmen op je lichaam en niet over je grenzen heen te gaan. Jezelf uitdagen mag natuurlijk wel 😉

 

4. Een fantastische yoga docente bij jou in de huiskamer

Er zijn veel verschillende soorten yoga en alleen door te ‘doen’ kom je er achter welke vorm van yoga het beste bij jou past. Daarnaast is er ook verschil tussen yogadocenten onderling. Iedere docent heeft zijn eigen manier en insteek van lesgeven. Door thuis online yogalessen te volgen kun je op een makkelijke manier verschillende docenten uitproberen. Zoek een docent bij wie je je goed voelt. Misschien heb je de ene dag wel zin in de ene lesvorm en -docent en de volgende dag juist weer zin in iets heel anders.

Op eigen houtje yoga houdingen gaan proberen is geen goed idee, maar vragen om blessures. Een goede docent helpt je om op een fijne manier de do’s en don’ts van jouw lichaam te leren kennen.

 

5. De veiligheid van je eigen huis

We zijn, gelukkig, niet allemaal hetzelfde. Ieder van ons heeft zijn of haar ‘eigen-aardigheden’. Onze docent Aletta geeft in haar eigen yoga studio lessen aan everybody & every body. Dus of je nu past in het plaatje van de ideale, sportieve, lenige yogastudent of niet: ook voor jou is er les. Je bent welkom in elke studio. Laat beperkende gedachten je vooral niet tegenhouden. Vind jij het prettiger om yoga in de veilige beslotenheid van je eigen huis te doen? Kies dan voor online yoga!

 

Kies dus voor online yoga

Door middel van yoga kun je rust en ontspanning vinden, terwijl je tegelijkertijd werkt aan een sterker en soepeler lichaam. Wanneer je nog niet zo bekend bent met yoga kun je bijvoorbeeld een van onze losse lessen proberen. Zowel onze lessen als programma’s zijn geschikt voor beginners en gevorderden. En omdat wij graag denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen, zijn ze zelfs geschikt gemaakt voor blinden en slechtzienden. 

Onze tips: begin klein, bijvoorbeeld met 5 minuten ademoefeningen of 10 minuten yoga. Leg jezelf geen druk op. De lenigheid, en de reis naar binnen komen vanzelf. Maak die start, kies voor jezelf!

Kies je programma:

Nu 50% KORTING. Gelijk bij het afrekenen.

MEEST VERKOCHT

Maangroet, online programma
Yoga adem online programma

Of een van onze losse modules:

Losse modules uit Meer flow in je leven

Blog

Wil je meer weten over accessible yoga en Pilates? Hier onder vind je onze laatste blogs.
Nog meer artikelen lezen? Check dan onze blogpagina

Als het te hard stroomt – is aanpassing misschien nodig

Als het te hard stroomt – is aanpassing misschien nodig

"Soms moet je iets aanpassen om meer uit het leven te kunnen halen. Ik ga niet voor snelheid, maar voor kwaliteit, balans en waarde.."Soms stroomt het te hard - go with the flow and flow with the go. Onderstaand bericht stuurde ik naar de deelnemers aan het programma...

Yoga mat uitkiezen? Dit zijn de beste tips!

Yoga mat uitkiezen? Dit zijn de beste tips!

Wat heb ik nodig om yoga te doen? (Beluister onderstaande tekst hier). Toevoeging sinds opname van deze audio: In deze audio heb ik het vooral over yoga matten. Hieronder staat de tekst uitgeschreven. Maar verderop staan ook enkele suggesties met links. En informatie...

Blijf op de hoogte

We sturen je graag met enige regelmaat onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Via onderstaande knoppen kun je ons volgen op social media.
Bezoek ook eens onze eigen besloten Facebook groep. Gezellig!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud