Onbeperkt Beperkt

Platform voor wie alles uit het leven wil halen

Stoelyoga les

Herkenbaar?

Z

Je wilt graag meer balans en ontspanning vinden in je leven

Z

Je zou graag soepelere spieren en een soepeler lichaam krijgen

Z

Je zou graag gedetailleerde uitleg willen krijgen, die ook goed te volgen is door mensen met een visuele beperking

Z

Je kunt maar geen geschikt moment vinden om naar een yogastudio te gaan

Z

Je wil graag meteen beginnen

Deze les is echt voor JOU!

Een fijne Stoelyoga les, pér onderdeel uitgebreid doorgenomen.

Rust in je hoofd en lichaam door vanuit zachtheid te bewegen.

Voor deze yogasessie blijven we zitten op de stoel. Zodat je de houdingen ook kunt gebruiken op kantoor of misschien zelfs in de trein 😉

Een betrokken, enthousiaste en ervaren yogadocente, op een plek en tijd die jou uitkomt.

Inhoud van deze les

Wat ga ik je leren?

Stoelyoga is yoga op of met de stoel. Het is gewoon yoga, maar je doet de uitvoering van de houdingen op een andere manier.

  • Ik leer je in deze les voornamelijk houdingen die werken voor de bovenste helft van je lichaam. Bijvoorbeeld houdingen die rek of ruimte geven in het gebied van nek en schouders. Of houdingen die je ruggengraat sterk en soepel houden.
  • We doen een fijne opwarming om het lichaam zacht op te warmen en te bewegen.
  • Daarna oefenen we 11 verschillende houdingen, voor het stretchen van de schouders, rug en borst.
  • We maken ruimte in de borst voor de ademhaling.
  • Ik geef je tips voor oefeningen die je ook makkelijk even tussendoor kan doen. En variaties voor wanneer je de houdingen liever net even anders uitvoert. Zo kun je de yoga voor je laten werken.

Opbouw van deze les

Audio

5 minuten audio introductie & benodigdheden

Video

41 minuten video uitleg,
11 houdingen tot in detail besproken

Pakketten en prijzen

Stoelyoga les

€15

INCL. BTW 

Online Audio en Video

Deze training omvat:
5 minuten audio introductie
41 minuten video instructie
11 houdingen, zeer gedetailleerd uitgelegd

Wie ben ik?

Al jarenlang was ik uit balans: hoog verantwoordelijkheidsgevoel, pleasen, aan verwachtingen van anderen willen voldoen. Maar ik raakte mijzelf daarin volledig kwijt.

Ik werkte op kantoor, gaf daarnaast sportlessen en pilates en ben moeder van 2 kids. Ik noemde mezelf een ‘tassenmoeder’ omdat ik soms op 1 dag wel 3 verschillende tassen mee moest nemen (werk-, luier- of sporttas). Totdat ik van de huisarts op yoga ‘moest’ om wat meer rust in lijf, hoofd en leven te vinden.

Ook al was mijn eerste ervaring met yoga niet een goede (té spiritueel en opdringerig voor mij), toch voelde ik dat ik hier iets mee wilde. Sterker nog… het was (en is nog steeds) mijn reddingsboei in het leven. Er ontpopte zich een ontwikkelproces: zelf lessen volgen, een basisopleiding hatha yoga docent, een 200 uurs yoga-opleiding in Amerika, bijscholingen en modules… allemaal naast het drukke leven. En tóch gaf het rust.

Er kwam een moment dat ik om gezondheidsredenen een keuze moest maken tussen zo blijven door rennen, of volledig gaan voor mijn droom: mijn passie voor body&mind lessen delen met meer mensen die misschien wel tegen dezelfde disbalans lopen in het leven. Mensen helpen te werken aan een sterker en/of flexibeler lijf, of geest… of leven!

Wat begon als plan om een paar ‘lesjes’ per week te geven in een gehuurde ruimte, is verworden tot een heuse studio met fijne collega’s en (inter)nationale opleidingen. En daarnaast is er dit mooie platform waar we ook online kunnen samenkomen.

Mijn lessen zijn uitgebalanceerd, maar ook luchtig en met een vleugje humor. Ik neem mijzelf niet al te serieus, maar als het om jou gaat ben ik wél serieus geïnteresseerd en gemotiveerd om JOU lekkerder in je vel te laten zitten. Lichamelijk, geestelijk en in je leven.

Meest gestelde vragen

Voor wie is dit traject bedoeld?

Deze les is bedoeld voor wie graag een yin yoga les wil volgen. Onze lessen zijn speciaal gemaakt voor mensen met een visuele beperking, maar eigenlijk geschikt voor iedereen die op een mat yoga kan doen. Zowel voor beginners als gevorderden.

Voor wie is deze les bedoeld?

Deze les is bedoeld voor wie graag een stoelyoga les wil volgen. Onze lessen zijn speciaal gemaakt voor mensen met een visuele beperking, maar eigenlijk geschikt voor iedereen die op een stoel yoga kan doen. Zowel voor beginners als gevorderden.

Heb ik iets nodig om mee te kunnen doen?

Voor het uitvoeren van de Stoelyoga les heb je een stevige stoel nodig die niet weg rolt of -draait en lekker zittende (sport)kleding nodig. Eventueel een opgevouwen deken en een small ball.

Waar en wanneer kan ik de les of het programma volgen?

Onze lessen en programma’s vinden in z’n geheel online plaats. Je ontvangt een duidelijke mail met inloggegevens voor onze Online Academie waar alle modules te vinden zijn.

Je kunt op ieder moment inloggen en aan de slag gaan, dus helemaal wanneer jou dat uitkomt.

Skip to content