Welkom! 

Deze pagina is een kopie uit het programma “Meer flow in je leven”. De welkomstvideo hier onder is opgenomen zonder microfoon, omdat het een spontane welkomstvideo is.

De les-video’s zijn heel anders opgebouwd: eerst heb ik de lessen met duidelijke instructies ingesproken en vervolgens bewerkt tot heldere audio’s. Daar heb ik de video’s (in hoog contrast) overheen gezet. Je kunt de video’s dus ook volgen zonder zicht of met je ogen dicht.

Wil je meer Flow in je Leven? Ik zie je inschrijving graag tegemoet: ONBEPERKTBEPERKT.NL

Yoga voor jou

Voordat we met het programma beginnen, wil ik je graag iets vertellen over waarom yoga zo fijn kan zijn. Ook of juist wanneer je een visuele beperking hebt. En hoe we tijdens dit programma samen gaan werken aan het krijgen van meer flow in jouw leven. Je kunt dit beluisteren in onderstaande audiofragment. Heb je geen visuele beperking? Luister dan ook, want ik geef verderop in deze audio enkele algemene tips. Over dat je het nooit fout kunt doen, bijvoorbeeld.

Benodigdheden

Yoga kun je in principe overal beoefenen. Voor het uitvoeren van de Zonnegroet heb je in ieder geval een muur nodig waar je tegenaan kunt staan. Dat kan natuurlijk ook een deur, of een hoge kast zijn. Zo lang je er maar met je billen en je schouders tegenaan kunt staan.

Daarnaast heb je een yogamat nodig, en indien gewenst ook 1 of 2 yogablocks en een yogariem of gewone riem. Lees of luister hierover meer in de blog die ik er over geschreven heb.

Waarschuwingen en geruststellingen 

Ook al kan yoga heilzaam zijn voor veel mensen en problemen; er zijn ook contra-indicaties, zoals wanneer je last hebt (gehad) van hoge bloeddruk, hartklachten of oogcondities. Yoga hoort heilzaam voor je te zijn. Dus wanneer een oefening of houding voor jou niet prettig voelt, vervang hem dan voor een van de aangedragen opties, of laat hem weg. Twijfel je of je aan (milde) lichaamsbeweging mag doen? Overleg dan van tevoren met je arts of therapeut. In mijn lessen noem ik altijd alternatieven, zodat je precies hetzelfde doet, maar dan anders.

Lees of beluister voor meer informatie de disclaimer.

Wat kun je verwachten?

(Beluister onderstaande tekst hier)

Met yoga creëer ik zelf meer balans, ruimte, veerkracht en rust in mijn leven. Bovendien geeft het mij de mooiste helpende inzichten over mijzelf en de wereld om me heen. Dit zijn echte cadeaus die de yoga beoefening mij geeft.  

Mijn wens is dat yoga jou minstens net zoveel cadeautjes geeft.  

Tijdens dit programma zal iedere houding eerst duidelijk worden uitgelegd, om de houdingen daarna aan elkaar te rijgen tot een vloeiende aaneenschakeling van de houdingen. Je zult dan al snel flow ervaren. Het woord flow is Engels, maar is voor mij moeilijk 1 op 1 te vertalen in het Nederlands. Het is, zeg maar, de fijne variant van sleur 😉  

Flow betekent dat alles lekker stroomt… niet te hard, niet te zacht. En niet met horten en stoten. Dus heerlijk soepel en vloeiend. En ik hoop dat dit dan ook al wat meer flow gaat brengen in je leven. 

Wij gaan voelen hoe het lichaam uitgelijnd kan worden op een manier die je lichaam ondersteunt. Hierdoor gaat je lichaam beter functioneren. Je zult je beter voelen, vrijer ademen, er is minder spanning in je lichaam dus voel je je gezonder, blijer, en meer ontspannen. Van daaruit worden dingen alleen maar beter. 

Ik wens je veel plezier!

 

Wil je reageren op de video of heb je vragen? Deel ze met ons via onderstaand reactieformulier of in de besloten Facebookgroep.

0 reacties

Ga naar de inhoud